Dak lekkage opsporen

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


Lekkage aan uw dak? Het opsporen van uw daklekkage middels lekdetectie!

Een daklekkage kan grote schade veroorzaken. Regenwater kan uw woning binnendringen met alle gevolgen van dien. Een lekkage aan het dak kan sluimerend zijn. Het kan zijn dat u hier in eerste instantie helemaal niet aan denkt. Soms ziet u dat er waterdruppels van buitenaf op een bepaalde plek uw huis binnendringen of vindt u af en toe een plasje water in de vensterbank. Dit verschijnsel treedt soms pas enkele uren, soms dagen na een regenbui op. Het eigenlijke lek zit dan vrij hoog in het huis. Als er dan ook nog bruine of grijsachtige ringvormige vlekken te zien zijn in het plafond, is de kans vrij groot dat uw dak ergens lekt. In dat geval, kunt u het beste direct contact met ons opnemen. Elke lekkage repareren vakkundig en tegen een concurrerende prijs.

Dak lekkage opsporen middels lekdetectie

Een daklekkage komt vooral voor bij huizen met platte daken. Heeft u een plat dak, dan kan het goed zijn dat door herhaaldelijke vorst en dooi de randen van de knik opengebarsten zijn. Dit geeft het regenwater kans om uw woning in te sijpelen. Een lek opsporen bij een plat dak kan een lastig verhaal zijn. Het lek kan wel een paar meter verderop zitten dan waar het water naar beneden sijpelt. Deze situatie wordt veroorzaakt door de dakvloer opbouw, de aanwezigheid van isolatie of folielagen als dampremmer. Wij traceren de bron met geavanceerde apparatuur. Dit noemen wij lekdetectie. Daarna maken wij samen met u een plan van aanpak om uw dak te repareren.

Met lekdetectie kan ook een daklekkage die niet met het blote oog te zien is, worden getraceerd. Er kan vlot en accuraat worden gewerkt, meestal zonder voorafgaande hak- en breekwerken. Lekdetectie kan zowel voor platte als hellende daken worden ingezet. De kosten voor dit onderzoek zijn al snel terugverdiend als u bedenkt hoeveel schade u hiermee kunt voorkomen.

Dak laten onderhouden

Het dak beschermt uw woning tegen allerlei weersinvloeden. Uw dak laten onderhouden is dan ook beslist geen overbodige luxe, want het voorkomt veel ongerief en extra kosten. Het is geen garantie dat u nooit een daklekkage kunt krijgen, maar met een goed onderhouden dak loopt u wel minder risico. Voorkomen is immers beter dan genezen! Zowel bij lekkages als onderhoudswerkzaamheden kunt u een beroep op ons doen.

E&B Loodgieters uit Hillegom biedt u direct hulp tegen een scherpe prijs. Enkele muisklikken verderop vindt u onze uitgebreide tarievenlijst. Laat ons weten op welke wijze wij u van dienst kunnen zijn. Dat kan telefonisch of per e-mail. Wat voor u prettig is. Hoe u ons ook benadert, wij beantwoorden uw vragen graag. Gemakshalve treft u hieronder nog even een aantal plaatsen aan die tot ons werkgebied behoren, maar ook daarbuiten zijn er mogelijkheden.

  • Aalsmeer
  • Amstelveen
  • Amsterdam
  • Den Haag
  • Hoofddorp
  • Leiden
  • Rotterdam
  • Schiphol
  • Haarlem

E&B Loodgieters BV geeft u handige tips.