Gevaren van lekkage

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


Gevaren van lekkage in huis

Gevaren van lekkage

Schimmel door waterlekkage

gevaren van lekkage schimmelSchimmels houden van vocht, daarom ontstaan schimmelplekken vaak in de kelder, op zolder en bij wanden waar zich een waterlek bevindt. Niet alleen zien schimmels er onhygiënisch uit, ze kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid. Schimmels geven sporen af, net als paddestoelen, en die komen in de lucht. Deze sporen kunnen zich door het hele huis verspreiden waarmee de bewoners de sporen in de longen krijgen. De effecten hiervan komen soms pas na jaren aan het licht, en dan is het te laat.

Vergiftiging door gaslekkage

Dat gas brandbaar is hoeven we niet uit te leggen, en regelmatige controles van de CV-ketel spreken voor zich. Toch kunnen er onverhoopt gaslekken ontstaan, vaak bij aansluitingen maar soms ook door versleten leidingen. Natuurlijk gas wordt in Nederland voorzien van een geurstof, omdat het gas van zichzelf geen geur heeft. Dat is een effectieve veiligheidsmaatregel. Bij onvolledige verbranding kan er koolmonoxide ontstaan, dit gas kun je niet zien en niet ruiken maar kan dodelijke gevolgen hebben. Laat daarom de gasleidingen periodiek controleren, zeker wanneer het een wat oudere woning betreft.

Elektrocutie door kortsluiting

gevaren van lekkage kortsluitingElektriciteit kan gevaarlijk zijn, dat is bekend. Toch springen we niet altijd even veilig om met stroom. Zo was er niet zo lang geleden een man die zichzelf in bad geëlektrocuteerd had met een mobiele telefoon die op de lader zat. Een telefoon heeft toch maar een lage spanning, en de lader is toch beveiligd? Dat klopt, maar hij had met onbeveiligde verlengkabels een lange sliert kabels gelegd van de lader naar de smartphone die hij vasthield in bad. Hij stierf ter plekke. In het huis lopen veel kabels, let op dat zichtbare kabels niet beschadigd zijn, bijvoorbeeld door een fanatieke cavia, dat stopcontacten geaard zijn en de apparatuur veilig is.

Voor al deze situaties geldt; wanneer je niet zeker bent schakel je direct de professional in. Soms is een telefoontje al voldoende, in andere gevallen kan de loodgieter langskomen om de problemen te verhelpen, waardoor je samen met je hele gezin veilig kunt wonen.