Verstopte dakgoten, voorkomen en verhelpen

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


Verstopte dakgoten, voorkomen en verhelpen.

Verstopte dakgoten voorkomen

De eenvoudigste en goedkoopste manier om te voorkomen, dat uw dakgoten vol komen te zitten met bladeren en ander vuil, is om regelmatig uw dakgoten hierop te controleren. Zeker in de herfstmaanden is dit aan te raden. Bent u bereid een investering te doen, dan zijn er een aantal hulpmiddelen op de markt, die u kunnen helpen dit probleem te voorkomen. Zo kunt u bijvoorbeeld een dakgootbeschermer monteren, die wel het water doorlaat, maar bladeren en ander vuil tegen houdt. Ook zijn er bladvangers voor de regenpijp verkrijgbaar, die er voor zorgen dat bladeren niet in uw regenpijp terechtkomen.

Verstopte dakgoot verhelpen

verstopte dakgotenMocht het toch zo zijn, dat u te laat uw dakgoten gecontroleerd heeft en deze verstopt zitten, dan is dit eenvoudig te verhelpen. Alles wat u nodig heeft is een goede ladder, een paar werkhandschoenen en een tuinschepje. Bladeren kunnen door mosvorming nogal aangekoekt zijn, dus het gebruik van het schepje is aan te raden. Zorg er voor dat uw ladder stevig staat en schep eenvoudigweg de bladeren en ander vuil uit de dakgoot. Op de plaatsen waar een regenpijp omlaag gaat, kunt u eventueel met gebruikt van een stok, voelen of er een verstopping in de pijp zit. Deze kunt u dan proberen te verhelpen, door voorzichtig met de stok, het vuil uit de pijp te duwen.

Mocht u door toedoen van verstopte dakgoten een lekkage aan uw dak hebben, dan kunt u E&B Loodgieters inschakelen om dit professioneel te verhelpen. Kijk hiervoor op onze spoedpagina of bel 0252-700266.