Verstopte WC

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


Verstopte WC, wat kan ik er aan doen?

Verstoppingen zijn altijd vervelend, zeker in het geval van een verstopte WC. Vaak moet er een professional bij komen, maar soms kunt u het zelf oplossen. E&B Loodgieters geeft u een aantal tips.

Verstopte WC zelf oplossen

Probeer eerst zoveel mogelijk water uit de WC pot te verwijderen. Sluit ook de watertoevoer af, zodat er niet meer water bij kan komen. Nadat u dit gedaan hebt, kunt u de volgende stappen nemen om de verstopping te verhelpen:

  • verstopte WCHandmatig – Trek een paar rubberen huishoudhandschoenen aan om zo handmatig te voelen of de verstopping misschien wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een prop wc-papier. Is dit het geval, dan trekt u die eruit en is de verstopping verholpen.
  • Plopper – De tweede stap is gebruik te maken van de zogenaamde plopper. Zet de rubberen zuignap volledig over het gat van de wc en maak pompende bewegingen. Dit veroorzaakt een vacuüm, waardoor de blokkade soms los kan schieten.
  • Ontstoppingsveer – De volgende stap die u kunt nemen, is gebruik te maken van een ontstoppingsveer. Dit is een lange, flexibele metalen veer, die verkrijgbaar is bij de doe-het-zelf zaak. U voert de veer zo ver mogelijk het gat van de wc in, tot u op de verstopping stuit. Nu probeert u door middel van draaiende bewegingen, de verstopping op te heffen.
  • Tuinslang – Mochten de stappen hierboven niet hebben geholpen, kunt u als laatste middel nog proberen de afvoer vrij te spuiten met water. Houd er wel rekening mee, dat dit een waterballet kan veroorzaken. Sluit de tuinslang aan op een kraan en voer het andere uiteinde in in het gat van de wc pot, tot u niet verder kan. Dek het gat eventueel af met oude handdoeken, om zoveel mogelijk wateroverlast te voorkomen. Vraag of iemand de waterkraan volledig open draait. Draai de kraan vervolgens weer dicht en controleer of hiermee de verstopping verholpen is.

Mochten bovenstaande tips niet geholpen hebben, is het verstandig er een loodgieter bij te halen. E&B Loodgieters heeft bekwame vakmensen en professioneel gereedschap om de verstopping snel te verhelpen. Neem contact op via het contactformulier of bel 0252 700 266. Wij helpen u snel van uw verstopte WC af.