Gevaarlijke lekkages

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


Gevaarlijke lekkages

Gevaarlijke lekkages: gaslek

gevaarlijke lekkagesWanneer je gas ruikt dien je direct de oorzaak op te sporen. Het kan zijn dat het gasfornuis niet is uitgedraaid, of dat er buizen niet juist zijn afgedicht. Het mag duidelijk zijn dat je in donkere ruimtes nooit met een lucifer op zoek moet gaan naar een mogelijk gaslek. Houd er bij het aansluiten van een gasfornuis op de gasleiding rekening mee dat er Teflon tape gebruikt wordt om de schroefdraad, gasmoleculen zijn dusdanig klein dat ze kunnen ontsnappen wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van dit soort tape.

Hoe ruikt gas?

Eigenlijk heeft aardgas nauwelijks een geur, die herkenbare geur die we allemaal kennen komt niet van aardgas maar de toevoeging Tetrahydrothiofeen (THT). In het buitenland wordt vaak ethaanthiol gebruikt, maar deze stof tast de buizen aan. Wanneer je deze geur waarneemt is dat altijd aanleiding tot onderzoek, schakel tijdig een professionele loodgieter in.

Sprinkler lek

Een sprinkler in huis als bescherming tegen brand kan heel nuttig zijn, maar deze installaties kunnen ook lekkage vertonen. Wanneer een sprinkler niet juist functioneert merk je dat vaak pas wanneer het te laat is, bij een brand dus. Wanneer je regelmatig op locatie bent met sprinkler systemen controleer dan de staat van de sprinkler. Wanneer er zich een lek voordoet kan dat betekenen dat het systeem niet meer juist functioneert, het kan ook zijn dat de sprinkler helemaal niet werkt. Laat dergelijke veiligheidsmaatregelen regelmatig controleren door een specialist.

Er zijn verschillende manieren om lekkages in huis op te sporen. Voor de bewoners zelf zijn druppelende lekken bij kranen, vochtplekken aan de wand en sterke geuren nog wel waar te nemen, daarnaast kunnen lekken ook ontstaan achter de muren en op onbereikbare plekken. Daarvoor heeft de gespecialiseerde loodgieter geavanceerde meetapparatuur om lekkages te traceren. Neem bij vragen of problemen direct contact op met de loodgieter.