Lekdetectie met thermografie / infrarood

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


Lekdetectie met thermografie

Lekkage is niet altijd met het blote oog op te sporen. Leidingen zijn vaak weggewerkt en waar ga je zoeken, als je niet weet waar de lekkage zit? E&B Loodgieters uit Hillegom in de Duin- en Bollenstreek gebruikt diverse lekdetectie apparatuur voor het gericht oplossen van iedere lekkage. Zo ook thermografie; met deze infrarood apparatuur kunnen wij koud- en warmwaterleidingen achter tegels bekijken.

Een gescheurde leiding in een muur kan veel schade veroorzaken indien men er niet op tijd bij is om de boel te herstellen. Met infrarood apparatuur kun je zonder de gehele muur open te breken zien waar de lekkage zich bevindt.

Met thermografie wordt verborgen vocht zichtbaar doordat het een andere warmte afgeeft. Dat scheelt onnodig hak- en breekwerk; alleen daar waar de oorzaak en gevolgen zichtbaar zijn, wordt gewerkt aan de oplossing. Hiervoor zetten we ook andere lekdetectie apparatuur in, zoals vochtmeters en bijvoorbeeld eenĀ endoscopisch onderzoek.

Lekdetectie bespaart geld

Lekdetectie bespaart tijd, geld en verdere ellende. Bovendien vergoedt in veel gevallen de verzekering dit lekdetectie onderzoek. E&B Loodgieters maakt hiervoor eenĀ lekdetectie rapport dat aan de verzekeraar kan worden overhandigd.