Lekdetectie met geluid

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


Lekdetectie op basis van geluid

Een lekkage is vervelend en wilt u snel opgelost hebben. Maar soms is het gewoonweg niet zo eenvoudig om te bepalen waar de lekkage precies zit. Dan is het goed te weten dat uw lekdetectie specialist uit de Bollenstreek & Haarlemmermeer beschikt over diverse professionele lekdetectie apparatuur, waaronder ultrasone geluidsapparatuur, om iedere lekkage snel en zonder hak- en breekwerk op te sporen.

Lekdetectie op basis van geluid

Een lekkage in leidingen maakt geluid. Dit geluid is niet altijd met het eigen gehoor waar te nemen, maar wel met onze ultrasone lekdetectie apparatuur. Deze apparatuur meet zowel toonhoogte of – laagte en de geluidssterkte. Deze informatie geeft bij onze lekdetectie specialist aan, aan welke grootte van de lekkage gedacht moet worden. Over het algemeen staat een lage toon voor een grotere lekkage dan wanneer er een hoge toon wordt waargenomen.

Onze apparatuur is met name geschikt voor lekkages in muren of onder de grond. Plekken waar je niet makkelijk bij komt. Denk aan lekkage in vloerverwaring, gas- en waterleidingen in muren en lekkage in de cv.

Preventieve lekdetectie

Wilt u gaan verbouwen in een oud pand? Dan kan het zeker heel slim zijn om preventief alle leidingen na te lopen. Stel dat een leiding in een muur lichte lekkage vertoont. Wellicht merkt u het eerste jaar nog niets, maar dan ineens ervaart u wel ongemak en kunt u kort na uw mooie verbouwing alsnog een muur of vloer openbreken om een leiding (deels) te vervangen. Preventieve lekdetectie is soms zeer raadzaam!

Bel 0252 700 266 voor een afspraak of mail naar info@eb-loodgieters.nl