Lekdetectie zonder brokstukken

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


Lekkage: Lekdetectie zonder brokstukken

Lekkage opsporen

lekkageIn een aantal gevallen is lekkage duidelijk zichtbaar. Er druppelt water uit een kraan die niet goed is afgesloten, er ontstaat een plas water bij een kier in de buitenmuur. Bij vochtplekken op de wand is het lek lastiger op te sporen. Het komt regelmatig voor dat mensen wanden opbreken om het lek op te sporen. Om er vervolgens achter te komen dat de ruimte achter de vochtplek niet de bron is van het lek. Er lopen immers pijpen door het hele huis, en er bevinden zich overal lege ruimtes achter de muren. Vocht kan uit de bodem komen en vanaf het dak naar beneden sijpelen. Hoe kun je betrouwbaar lekkage opsporen?

Een klus voor de loodgieter

Om een lekkage achter de wand op te sporen is doorgaans gespecialiseerde apparatuur vereist. Daarnaast is een flinke dosis praktijkervaring ook een van belang. Er zijn gelukkig diverse methodes om lekkage op onzichtbare plekken op te sporen. Bijvoorbeeld met onschadelijk traceergas in de wanden, thermografie en geluidsdetectie. Zo is de oorzaak van de problemen op te sporen zonder de wanden stuk voor stuk door te breken.

Wanneer er een vochtplek ontstaat waarvan de oorsprong achter de wand ligt is het raadzaam zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen. De bron van het vocht kan al lange tijd aanwezig zijn, vocht stroomt immers niet zomaar door de muren. Neem contact op met de loodgieter voor een afspraak, en meer informatie over een effectieve oplossing met een minimum aan schade.