Meest voorkomende lekkages

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.






Ja, ik accepteer de privacy policy.


6 meest voorkomende lekkages

1. Lekkage in de badkamer

In de badkamer wordt veel gebruikt gemaakt van water. Hoe meer aansluitingen, hoe groter het risico op water lekkage. Denk aan de douche, het bad, het toilet en de wastafel. Vergeet de verwarming niet, ook die kan lekken. Controleer bij waterplekken of alle buizen en kranen goed afsluiten, en controleer of er buizen zijn waar water langs afloopt.

2. Lekkage in de keuken

meest voorkomende lekkagesIn de keuken kan de afvoerpijp verstopt raken, of lek raken door slijtage of schade. Wanneer er plotseling een lek ontstaat waardoor er snel veel water lekt, of zelfs spuit, is het verstandig om eerst de watertoevoer geheel te sluiten en daarna zo snel mogelijk het lek op te sporen of een specialist in te schakelen.

3. Lekkage in de kelder

Wanneer de kelder zich onder de grond bevindt kan een lekkage ontstaan door grondwater. Met name in meer moderne huizen die aan de rand van een stad staan komt lekkage in de kelder regelmatig voor, omdat de huizen op relatief natte aarde zijn gebouwd. Controleer ook de leidingen die in de kelder lopen.

4. Lekkage op het dak

Het spreekt voor zich dat er via het dak lekkages kunnen ontstaan. Vaak komt dit door schade van bijvoorbeeld een vallende tak, door vogels die nesten bouwen of ophopingen van bladeren en afzetting van mos. Wanneer de zolder vochtig en nat is kun je het beste een specialist inschakelen.

5. Lekkage aan de leidingen

Waterleidingen lopen door het hele huis, vaak achter de wanden en ook bij de verwarming. Wanneer er vochtplekken ontstaan in de muren kan dit een teken zijn van lekkage in de afvoerbuizen. Neem dan direct contact op met de specialist, die heeft apparatuur om lekken in de wand op te sporen.

6. Lekkage in de vloerverwarming

Vloerverwarming kan zeer aangenaam zijn, wanneer er een lek ontstaat kan de verwarming voor grote problemen zorgen. Afhankelijk van het type vloer en de vloerbedekking kan het erg lastig zijn om de vloerverwarming te herstellen. Wanneer hier een lek ontstaat moet snel worden gehandeld, zeker in de winter wanneer buizen en waterlekken kunnen bevriezen.

In de meeste gevallen is er een snelle en betaalbare oplossing, het is wel zaak lekkages tijdig op te sporen en daar direct op te handelen.