Wat is endoscopie?

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


Wat is endoscopie?

Er zijn verschillende manieren om lekken te detecteren in huis. Een aantal lekken zijn direct zichtbaar of te ruiken, wanneer de lekkage zich op onzichtbare plekken bevindt is het vaak lastig deze op te sporen. Dan moet er een specialist aan te pas komen die met professionele middelen te werk gaat. Endoscopie is een effectieve manier om lekkages op te sporen, bijvoorbeeld in de afvoer, ventilatiekanalen en buiten in een zwembad of vijver.

Hoe werkt endoscopie?endoscopie

Bij deze methode van lekdetectie wordt er een lange en flexibele slang gebruikt. In de kop van deze slang is een kleine camera gemonteerd die op afstand te draaien is. Aan het uiteinde kan de loodgieter deze beelden direct zien op een monitor, beelden van lekkages worden zo in beeld gebracht en geregistreerd.

Voordelen van endoscopie

Er zijn enkele voordelen van deze methode, dit zijn de twee voornaamste:

● Naast het opsporen van bestaande lekken is het mogelijk om endoscopie te gebruiken als preventieve maatregel. De camera registreert ook kleine scheurtjes en breuken die nog niet lekken, maar zonder tijdige reparatie dat op termijn wel zullen doen. Een kleine reparatie kan later veel problemen besparen, de kosten liggen ook aanzienlijk lager.
● De endoscoop slang is behoorlijk smal van diameter, wanneer er zich geen gaatje bevindt om de slang doorheen te steken kan er vaak in de buurt een klein gaatje worden geboord om de slang doorheen te steken. Na afloop van het onderzoek wordt dit gaatje weer netjes dichtgemaakt.

Het juiste gereedschap voor de juiste klus

Er zijn verschillende manieren om lekkages op te sporen, de specialist heeft meerdere gereedschappen ter beschikking om de juiste methode toe te passen in elke situatie. Op deze manier kan elke lekkage snel worden opgespoord met een minimum aan overlast. Voor meer informatie over de verschillende methodes, de preventieve mogelijkheden en bij acute lekken kun je altijd contact met ons opnemen voor advies op maat en een overzicht van de kosten.