Wat is traceergas?

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


Wat is traceergas?

Is traceergas gevaarlijk?

Wanneer je het woord “traceergas” hoort klinkt dat best angstaanjagend. Gas wordt geassocieerd met gevaarlijk, zeker wanneer het buizen in huis betreft. Traceergas is geheel onschadelijk voor zowel mens als milieu, het is een gas dat bestaat uit stikstof en waterstof. Deze samenstelling is met speciale apparatuur waar te nemen.

Hoe wordt traceergas gebruikt?

Allereerst wordt de CV installatie losgekoppeld. Het water dat zich in de leidingen bevindt wordt verwijderd. Het traceergas wordt vervolgens onder druk door de lege leidingen gespoten. Met speciale gasdetectie apparatuur kan dit gas opgespoord worden. Er wordt vervolgens gemeten waar het gas de buizen verlaat, dat is de plek waar het lek zich bevindt. Wanneer het lek is gevonden zal het gas uit de buizen verwijderd worden, en de CV installatie wordt weer aangesloten.

Een klus voor de vakman

De traceergas methode is een effectieve manier om lekken op te sporen. Niet alle lekkages zijn met het blote oog te zien, zeker wanneer het gasleidingen betreft. Met traceergas kan de kleinste lekkage in de leidingen worden opgespoord, op een snelle, efficiënte en uiteraard ook zeer veilige wijze. De specialist heeft alle middelen in huis om dit soort onderzoeken te verrichten. Neem contact op met de loodgieter voor meer informatie.