Buitenkraan afsluiten

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


E&B Loodgieters helpt: buitenkraan afsluiten

Breekt de winterperiode aan en is er vorst op komst? Sluit uw buitenkraan af, laat het water eruit lopen en voorkom dat leidingen kapot gaan. Let op dat u dit tijdig doet, wacht niet tot de vorstperiode al is ingetreden.

Water dat bevriest zet uit. Dat is de reden dat de leiding menig buitenkraantje openscheurt. Lekkage en waterschade kunnen het gevolg zijn. Zonde, want dit is eenvoudig te voorkomen, door tijdig de buitenkraan af te sluiten. E&B Loodgieters legt u uit hoe u dit zelf kunt doen.

Sluit de stopkraan

Sluit de stopkraan – de watertoevoerleiding binnen in uw huis – naar uw buitenkraan. Waar de stopkraan zit, kan per huis verschillen. Soms in de meterkast, bij andere huizen in de kruipruimte. Meerdere stopkranen? Zet het kraantje open en laat iemand één voor één een stopkraan dicht (en open) draaien. Zodra u weet welke het is, kunt u er meteen een label op plakken, zodat u maanden later niet meer kunt vergeten welke stopkraan het ook alweer was.

Draai de buitenkraan open

Nu de watertoevoer naar de buitenkraan is afgesloten, is het water nog niet uit de leidingen verdwenen. Draai daarom het buitenkraantje open, om het laatste water eruit te laten lopen. Dit is namelijk het water wat ervoor zorgt dat leidingen kapotgaan als het bevriest. TIP! Blaas nog even op de geopende buitenkraan, dit zorgt ervoor dat de leiding volledig leegloopt.

Bestand tegen vorst

Nu de buitenkraan is afgesloten en de leiding volledig leeg is gelopen, is de buitenkraan bestand tegen de vorst. Let er op dat als u de weersverwachting in de gaten houdt, als u tussendoor de kraan weer openzet. Als er nog meer vorst komt, blijkt dat men vaak alsnog vergeten is tijdig de kraan weer af te sluiten met lekkage en kapotte leidingen als gevolg.

Kapotte leiding?

Ben u helaas net te laat geweest met afsluiten? Is uw leiding kapot en heeft u wellicht lekkage opgelopen? Heel vervelend, daarom lossen wij het graag voor u op. Bel met E&B Loodgieters via 0252 700 266.

Vorstbestendige kranen

Er zijn ook vorstbestendige kranen, vraag naar de mogelijkheden bij E&B Loodgieters.