E&B Loodgieters helpt: Buitenkraan aanleggen

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


Hoewel zomers in Nederland best nat kunnen zijn, is het op de warme dagen wel zo handig als je makkelijk de tuin kunt sproeien of het kinderbadje snel kunt vullen. Een buitenkraantje is dan praktisch. Hier leggen we beknopt uit wat er komt kijken bij het aanleggen van een buitenkraan.

Om te beginnen kunnen we het niet laten om even te melden dat E&B Loodgieters in een handomdraai uw buitenkraan heeft aangelegd. We hebben de spullen, de gereedschappen en de kennis. Zelf bent u misschien wel even bezig en laten we eerlijk zijn: u kunt toch wel een meer ontspannen tijdsbesteding bedenken, toch? Ja, bel dan 0252 700 266 en onze loodgieter regelt het voor u.

Benodigdheden plaatsen buitenkraan

Voor het aanleggen van een buitenkraan heeft u best wat materialen nodig, zoals een een buitenkraantje & stopkraan en toebehoren; denk aan koperen waterleidingen, knelstukken en kit (vraag er naar bij uw bouwmarkt). Ook qua gereedschap heeft u een aardig setje nodig: een boormachine, steenboor, pijpensnijder, kitpistool, ijzerzaag, schroevendraaier, slijptol, steeksleutels, waterpomptang, pluggen, schroeven.

Buitenkraan aanleggen

Het begint met de beste positie bepalen. Het meest handige is de kraan hoger te plaatsen dan het aansluitpunt op de waterleiding. Dit maakt het aftappen en afsluiten om bevriezing in de winter te voorkomen makkelijker. Hier boort u een gat van 20 mm door de muur naar buiten.

Waterleiding afsluiten en T-stuk plaatsen

Sluit eerst de waterleiding af voordat u verder gaat. Nu zaagt u met een ijzerzaag of slijptol de waterleiding door, zodat er een T-stuk tussen kan. Aan het T-stuk maakt u de stopkraan vast. Vervolgens gaat u de koperen buis op maat tot aan het gat in de buitenmuur maken.

Buitenkraan plaatsen

Aan de buitenmuur bevestigt u met schroeven de muurplaat aan de leiding. Hierin schroeft u de met teflontape beklede schroef van de buitenkraan. Verbind nu de koperen buis binnen met de kraan. Zorg dat de koperen buizen ongeveer om de meter aan de binnenmuur worden bevestigd.

Check op lekkage!

Check goed of de buitenkraan naar behoren werkt. Ziet u zowel binnen als buiten geen druppels bij de leidingen, dan is de missie geslaagd.

Gefeliciteerd u heeft uw eigen buitenkraan aangesloten.