Ketel vaak bijvullen? Wat betekent dat?

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.






Ja, ik accepteer de privacy policy.


E&B Loodgieters helpt: ketel vaak bijvullen, wat betekent dat?

De cv-ketel moet van tijd tot tijd worden bijgevuld. Dat is een gegeven. Als je merkt dat de druk regelmatig onder de 1,5 bar komt te staan en bijvullen steeds vaker aan de orde is, dan is er iets aan de hand.

Eens per jaar de ketel bijvullen is heel normaal. Merk je dat dit maandelijks moet gebeuren of zelfs vaker, dan kun je gerust constateren dat er iets niet klopt. Mogelijk heb je een lek in het systeem of een expansievat dat kapot is.

Lekdetectie specialist

Je kunt een lekkage wellicht met het oog opsporen; bij de ketel zelf, de verwarmingsbuizen of in de kruipruimte. Als dit niet lukt of niets uitwijst, is het inschakelen van een specialist verstandig. Een specialist zoals E&B Loodgieters, beschikt over de kennis en apparatuur om snel een lek op te sporen.

Expansievat controleren

Voordat je overgaat tot lekdetectie door een specialist, kun je eerst nog zelf het expansievat controleren. Het kan heel goed zijn, dat deze lek is en dat je daardoor blijft bijvullen. Het enige dat je nodig hebt is een goed gehoor en bijvoorbeeld een pen of schroevendraaier. Tik op het vat. Hoor je een dof geluid dan zit er water in het vat en is het vat lek, er hoort namelijk alleen lucht in te zitten.

Bel E&B Loodgieters uit Hillegom

Toch kan ook hier nog steeds iets anders aan de hand zijn, bijvoorbeeld als het vat onvoldoende tegendruk geeft. Dat kan een specialist vaststellen en oplossen. Een lekkage opsporen, een expansievat vervangen of een ketel repareren is dagelijks werk voor uw cv-monteur. Bel naar 0252 700 266 in Hillegom en de cv-monteur van E&B Loodgieters regelt het zo voor u.