Lekdetectie daklekkage monumentaal pand Amsterdam

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


E&B Loodgieters aan het werk

In de serie E&B Loodgieters aan het werk, laten we jullie graag zien wat voor werk wij bij onze klanten verrichten: wat was het probleem, welke apparatuur hebben we gebruikt en welke oplossing adviseren we.

Inleiding

Een VVE in Amsterdam belde in verband met een daklekkage. Het betreft een monumentaal pand dat onlangs is gerenoveerd. De oude dakpannen zijn hierbij opnieuw geplaatst en de meeste dakramen zijn vervangen, op een aantal dakramen na.

Werkzaamheden daklekkage Amsterdam

E&B Loodgieters heeft bij het pand in Amsterdam een dakinspectie uitgevoerd. Uit deze lekdetectie bleek dat het dak er op zich goed uitziet, maar dat de dakpannen niet goed aansluiten op de nieuwe dakdoorvoer. Daarnaast zijn het lood en zink rondom de oude dakramen verouderd en vertoonden lekkages. Tenslotte wees de dakinspectie uit dat de kielgoten bij de oude ramen niet meer in goede staat zijn, waardoor het water onder de dakpannen komt; zeker bij hevige regenval met windvlagen. Een kielgoot zorgt ervoor dat het regenwater dat langs het dakraam loopt weer terug komt op de dakpannen en zo goed afgevoerd wordt.

oud en nieuw dakraam
kielgoot niet in orde
kielgoot in orde
aansluiting dakdoorvoer

Oplossing na dakinspectie

E&B Loodgieters adviseerde de twee oude dakramen te  vervangen voor nieuwe. Vervolgens is het belangrijk de dakpannen rondom de dakdoorvoer beter sluitend maken, zodat er geen kieren meer tussen de dakdoorvoer en de dakpannen zitten.

Lekkage? Bel E&B Loodgieters voor een lekdetectie onderzoek: 0252 700 266