Lekdetectie na lekkage meterkast Alblasserdam

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


E&B Loodgieters aan het werk

In de serie E&B Loodgieters aan het werk, laten we jullie graag zien wat voor werk wij bij onze klanten verrichten: wat was het probleem, welke apparatuur hebben we gebruikt en welke oplossing adviseren we.

De vraag van de klant

In Alblasserdam had een gezin te maken met lekkage in de meterkast. De familie wist niet waar de lekkage vandaan kwam en schakelde E&B Loodgieters in voor een lekdetectie onderzoek.

Werkzaamheden lekkage meterkast Alblasserdam

Om te achterhalen wat de oorsprong was van de lekkage in de meterkast, heeft de lekdetectie specialist van E&B Loodgieters diverse lekdetectie onderzoeken verricht. Met traceergas is de waterleiding onder druk gezet. Uit de verhoogde waarden bleek dat er sprake was van een lekkage.  Uit de drukmeting bleek dat er een drukverlies was van 1 bar in 1 uur. Vervolgens heeft de lekdetectiespecialist met een endoscopische camera kunnen zien waar de lekkage exact zat en met een vochtmeting werd duidelijk wat de mate van vochtophoping in de koker onder de tegelvloer was.

Conclusie & oplossing na lekdetectie

De lekkage komt vanuit de koudwater toevoer naar de badkamer. E&B Loodgieters heeft de waterleiding dichtgezet totdat de herstelwerkzaamheden zijn voltooid.