Lekkage badkamer Amsterdam

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


E&B Loodgieters aan het werk

In de serie E&B Loodgieters aan het werk, laten we jullie graag zien wat voor werk wij bij onze klanten verrichten: wat was het probleem, welke apparatuur hebben we gebruikt en welke oplossing adviseren we.

De vraag van de klant

E&B Loodgieters voerde een inspectie uit in een badkamer in Amsterdam. Er bevindt zich een ernstige lekkage die schade aan de wand en het plafond in de keuken veroorzaakt.

Werkzaamheden lekkage badkamer Amsterdam

De monteur heeft met traceergas  de waterleiding onder druk gezet en verhoogde waarden aangetroffen, wat duidt op een lekkage in de waterleiding. De drukmeting die de loodgieter daarna heeft uitgevoerd, heeft dit bevestigd. Er vond in 30 minuten tijd een drukverlies plaats; een duidelijke aanwijzing voor een ernstige lekkage in de badkamer.

Met de endoscopie camera heeft de lekdetectie specialist vervolgens exact kunnen constateren waar de lekkage zit, namelijk in de  afvoerleiding; het sifon. Om na te gaan wat voor schade de lekkage heeft aangebracht, is een vochtmeting gedaan. De hoge vochtwaarden in de cementen dekvloer duiden op een behoorlijke hoeveelheid vocht in de vloer.

waterschade plafond keuken
waterschade plafond keuken
verricht lekdetectie
drukmeting waterleiding
drukmeting waterleiding
lekkage douchebak
lekkage douchebak
vochtmeting cementen dekvloer
vochtmeting cementen dekvloer
defect veroorzaakt lekkage
defect veroorzaakt lekkage

Conclusie & oplossing na lekdetectie

Het lekdetectie onderzoek wijst uit dat er een behoorlijke lekkage  is achter de tegels bij de gemini beugels.  Dit betreft een toevoerleiding naar de douche mengkraan.  De lekkage is ontstaan door een afgebroken verlengbus van de S-koppeling.

In verband met de ernstige lekkage heeft de loodgieter van E&B Loodgieters direct een noodoplossing uitgevoerd om de lekkage per direct te stoppen en verdere schade aan de keuken te voorkomen. Op basis van een offerte worden de overige herstelwerkzaamheden uitgevoerd.