Optrekkend vocht wand Schiedam

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


E&B Loodgieters aan het werk

In de serie E&B Loodgieters aan het werk, laten we jullie graag zien wat voor werk wij bij onze klanten verrichten: wat was het probleem, welke apparatuur hebben we gebruikt en welke oplossing adviseren we.

De vraag van de klant

Een klant in Schiedam belde naar E&B Loodgieters omdat er sprake is van vochtplekken op de wand die aan de badkamer grenst. De klant geeft aan dat een aantal maanden geleden de afvoerleiding in de badkamervloer is gerepareerd.

Werkzaamheden vochtplekken wand Schiedam

Om te achterhalen waar het vocht vandaan komt en wat de mate van lekkage is, heeft de lekdetectie specialist van E&B Loodgieters diverse lekdetectie onderzoeken verricht. Zowel het traceergas onderzoek, het onderzoek met ultrasone geluid én de drukmeting wezen uit dat er géén lekkage in de waterleiding was. Wel werd er met behulp van een vochtmeting geconstateerd dat er te hoge vochtwaarden zijn op diverse plaatsen in de badkamer. Deze waarden in de vloer nemen aanzienlijk toe na het spoelen van de douchebak.

optrekkend vocht in wand
optrekkend vocht in wand
meting met geluid
meting met geluid
vochtmeting
vochtmeting

Conclusie en oplossing na lekdetectie

Er bevindt zich te veel vocht in de badkamervloer en dat zorgt voor optrekkend vocht in de wand naast de badkamer. Aangezien de waterleiding niet lekt, de kitnaden en voegen in orde zijn, evenals de cv-leidingen, adviseert de loodgieter om de badkamervloer te openen en de leiding vrij te leggen. Op deze wijze kan de lekkage worden opgespoord en structureel worden opgelost.