Stappenplan voor een nieuwe badkamer

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


Wilt u een geheel nieuwe badkamer?

Dan is het verstandig om stapsgewijs te werk te gaan. Ook als u een erkende vakman inschakelt, is het verstandig als u van tevoren een aantal zaken op een rijtje zet. Wij hebben hieronder voor u een stappenplan voor een nieuwe badkamer samengesteld. 

Of u nu lekkage heeft gehad en vervanging noodzakelijk is of omdat u aan een nieuwe badkamer toe bent. Het maakt niet uit. E&B Loodgieters is niet alleen lekdetectie specialist en specialist in het oplossen van lekkages, wij verzorgen ook alle stappen die hierna komen. Dus ook het aanleggen van een nieuwe badkamer regelen wij graag voor u!

Inspiratie en advies

Niets zo leuk om te kijken waaraan de droombadkamer zou moeten voldoen. Welke mogelijkheden zijn er allemaal, wat zijn trends en wat is tijdloos? Oriënteer u zo breed mogelijk. Bekijk showrooms, blader door folders heen, praat er met familie en vrienden over en laat u door de diverse sanitairaanbieders goed adviseren. Het helpt u om een goede keuze te kunnen maken.

Budget

Natuurlijk willen we het mooiste van het mooiste, maar past dit ook binnen het budget? Bepaal welk budget u maximaal kunt of wilt uitgeven. Aan de hand hiervan kunt u kijken welke onderdelen uit de droombadkamer overeind blijven en welke zaken misschien moet vervallen of moet worden vervangen door een goedkoper alternatief.

Badkamer ontwerpen

In het hoofd ziet de badkamer er geweldig uit misschien, maar laat de ruimte het ook toe? Ontwerp zelf – of bij voorkeur samen met een vakman – de badkamer. Dit is een belangrijke stap in het voorbereidende proces en voorkomt dat bij de uitvoering die toiletpot helemaal niet zo goed past tussen het bad en de douchecabine. Teken daarom alles eerst uit. Zo weet u zeker dat de gewenste indeling klopt én past.

Voorbereiding nieuwbouw badkamer

Nu bekend is hoe de badkamer er uit komt te zien, kunnen de producten worden besteld. Houd rekening met de levertijden bij het plannen van de voorbereidende werkzaamheden en nieuwbouw.

De oude badkamer maakt plaats voor een nieuwe badkamer en dat betekent sloopwerk. Denk er aan om de route naar de badkamer, bijvoorbeeld de hal en de trap, af te dekken om deze te beschermen tegen sloopafval.

Badkamer verbouwen

Na het sloopwerk kan de installatie van de nieuwe badkamer beginnen. Deze werkzaamheden bestaan uit het (om)leggen van leidingen, het plaatsen van sanitair, stuc- en tegelwerk en het lekdicht afwerken van al het sanitair.

Een handige klusser doet het misschien zelf, een slimme klusser besteedt het uit, bel dan:  0252 700 266. Van ontwerp tot aan montage én E&B Loodgieters is een onafhankelijke loodgieter en daarmee dus niet gebonden aan merken. Wij plaatsen wat u koopt.