Thermostaat in vakantiestand

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


Wie op een paar dagen weg gaat of met een langere vakantie gaat, doet er goed aan de thermostaat op de vakantiestand te zetten. Hierdoor slaat de verwarming niet onnodig aan en zo bespaart u uzelf geld en denkt u zelfs aan het milieu tijdens uw vakantie.

In een herfst- of kerstvakantie lijkt het misschien logischer dan in de zomervakantie om de thermostaat uit te zetten. Maar let op, ook in de zomer zijn er koelere dagen en kan het ‘s avonds afkoelen, waardoor de verwarming aanslaat. Als dit elke avond gebeurt, terwijl u er bijvoorbeeld twee weken lang niet bent, dan loopt dat toch op in de kosten. E&B Loodgieters vindt dat zonde! 

CV-ketel uit

In de zomerperiode kunt u zelfs overwegen de cv-ketel helemaal uit te zetten. In de winter is dat niet aan te raden, zet de thermostaat in de vakantiestand op een lagere temperatuur, bijvoorbeeld 15 graden.

Overigens is het raadzaam om iedere dag na te gaan of het programma van de thermostaat wel past bij uw dagindeling. Stel u bent normaal om 18.00 uur thuis. Vlak daarvoor slaat de verwarming aan. Maar vandaag bent u pas om 21.00 uur thuis. Pas het programma van de thermostaat voor die dag aan en u bespaart uzelf weer kosten. Thermostaten van tegenwoordig zijn steeds slimmer en kunnen op afstand via de telefoon worden bediend. Dus ook als u onverwacht niet of later thuis komt, kunt u ervoor zorgen dat de verwarming zich aanpast.

Heeft u problemen met uw cv-ketel of verwarming? Is deze toe aan vervanging? De loodgieters van E&B Loodgieters helpen u graag. Bel of mail ons voor een afspraak.