Vakantie, verbouwing of beide?

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


Rond deze tijd van het jaar, als het vakantiegeld net is binnen gekomen, dan rijst vaak de vraag: gaan we op vakantie of knappen we nu eindelijk de badkamer of keuken op? Hopelijk zitten beide er voor u in dit jaar: vakantie én verbouwing. Volgens onderzoek van de Klussenier blijkt in ieder geval dat consumenten sinds begin 2016 weer meer geld beschikbaar stellen voor verbouwingen.

Het is een periode zo geweest dat het vakantiegeld steeds vaker voor andere doeleinden werd gebruikt. Vakantiegeld was een welkome aanvulling om noodzakelijke kosten mee te kunnen dekken. Gelukkig lijken andere tijden aan te breken. Een vakantie zit er misschien wel weer in en uitgestelde klussen kunnen nu eindelijk worden aangepakt. En wie beide wilt combineren, kan een installatiebedrijf als E&B Loodgieters inschakelen. Tijdens uw vakantie zorgen de installateurs van E&B Loodgieters voor een nieuwe keuken of badkamer. Dat is nog eens fijn thuiskomen!

Consument laat meer verbouwen

De Klussenier constateert dat de gemiddelde opdrachtgrootte en het aantal offertes dat wordt uitgebracht in het eerste kwartaal van dit jaar fors groter zijn dan in het eerste kwartaal van 2015. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn opdrachten gemiddeld 17% groter dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar.

Meer uitbesteden

Waar voorheen consumenten nog veel materiaal voor klussen zelf inkochten, lijkt ook dit steeds vaker weer aan de professional te worden overgelaten. De Klussenier maakt uit het onderzoek op dat de hoeveelheid materiaal die door klusbedrijven aan klanten wordt geleverd met circa 25% is toegenomen. Het lijkt er op dat consumenten weer steeds meer uit handen durven te geven. E&B Loodgieters kan als fullservice loodgieters- en installatiebedrijf dit ook voor u regelen. “We zijn niet merkgebonden en kunnen een onafhankelijk advies over producten geven, volledig afgestemd op de wensen en het budget van onze klanten”, aldus Emil Brouer.