Verstopt riool zelf oplossen

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


E&B Loodgieters helpt: verstopt riool zelf oplossen

Een verstopt riool herkent u vaak snel. Het water loopt niet meer weg, borrelende geluiden en/of nare luchtjes. Als u er op tijd bij bent, kun u soms met een gootsteenontstopper of vloeibare ontstoppingsmiddelen het probleem eenvoudig oplossen. Lukt dit niet, bel dan E&B Loodgieters om de verstopping netjes en professioneel voor u te verhelpen. Echter, voorkomen is beter dan genezen. Neem deze tips ter harte om verstoppingen te voorkomen dan wel op te lossen.

Hoe ouder een huis of gebouw, hoe groter de kans op verstoppingen. Gewoonweg omdat het rioleringssysteem verouderd is. Maar ook in nieuwere panden kan het gebeuren dat een riool verstopt raakt. Vaak komt dit door (verkeerd) menselijk handelen, soms door wortelgroei en in een enkel geval door slecht aangelegde rioleringen.

Zeepresten koeken aan

Zeep- en vetresten in (af)wasmachines kunnen verstoppingen veroorzaken. Deze zeep- en vetresten koeken aan de buiswand aan. Regelmatig de lege machine op een hete stand laten draaien, kan dit voorkomen.

Frituurvet hoort in container

Het komt nog vaak voor dat (frituurvet) in het toilet of de gootsteen verdwijnt. Vet stolt zodra het koud wordt en dat veroorzaakt een verstopping. Gooi vet daarom altijd weg in uw vuilcontainer. Frituurvet kunt u terug gieten in de lege verpakking of een leeg melkpak. Dit geldt overigens ook voor soepen en sauzen die nogal eens de weg door de gootsteen of toiletpot vinden.

Toiletpapier en hygiënische doekjes

Te veel toiletpapier en vochtig toiletpapier of hygiënische doekjes kunnen niet goed oplossen. Het gevolg is dat het toilet verstopt raakt. Wie graag veel toiletpapier gebruikt kan of kiezen voor een beter oplosbare toiletpapiersoort of halverwege het toiletbezoek alvast het eerste deel van het papier doortrekken. Vochtige doekjes kunnen beter in de prullenbak worden gegooid; ook al staat op de verpakking dat ze doorgetrokken mogen worden.  Let ook op de wc-verfrisser die aan de pot hangt. Als deze loslaat, kan het in het systeem terechtkomen en voor verstoppingen zorgen.

Haren verstoppen afvoer

Veel mensen met lange haren in huis? Zorg dat je regelmatig het (douche)putje vrijmaakt van haren. Draai de sifons los en reinig ze met huishoud soda. Even een nachtje laten inwerken en ze zijn weer schoon.

Verstopt riool door hemelwaterafvoer

Bladeren kunnen via de regenpijpen ook in het riool terechtkomen en via deze weg zorgen voor een verstopt riool. Maak dakgoten dus regelmatig schoon en zorg eventueel voor roosters om te voorkomen dat bladeren in de afvoer terechtkomen.

Alle tips ter harte genomen en alsnog een verstopt riool? Bel 0252 700 266, want onze monteurs staan 24/7 voor u klaar.