Voorkom verstopt riool en kans op lekkage

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


Verstopping? Lekkage?

Schakel de Lekdetectie Specialist van de Duin- en Bollenstreek en Haarlemmermeer in!

Ondanks dat het lijkt alsof ons moderne rioleringssysteem veel aan kan, komen verstoppingen toch nog regelmatig voor. Van een riolering merken we vaak pas het gemak én belang op het moment dat het verstopt raakt. Naast dat het huishouden even stil ligt, zorgt het vaak ook voor nare luchtjes en kunnen er lekkages ontstaan. Een verstopping, daar zit niemand op te wachten! Schakel dan ook snel een lekdetectie specialist in voor een snelle, vakkundige oplossing.

Verstoppingen ontstaan door allerlei zaken: haren in het doucheputje, gestold vet in de gootsteen, toiletdoekjes in het toilet. Belangrijk is je te realiseren dat ondanks dat onze afvoersystemen veel kunnen verwerken, ze niet zijn gemaakt om al dit afval op te nemen. Zeker bij oudere huizen is de kans op een verstopping en vervolgens lekkage groot. Door een verstopping kan namelijk een leiding scheuren en zorgen voor enorme schade. Naast het ongemak dat een verstopping veroorzaakt, is het ook nog eens slecht voor het milieu. In de meeste gevallen is de verstopping namelijk veroorzaakt door zaken die niet in het riool thuis horen.

Tips om verstopt riool te voorkomen

Een verstopping voorkomen is goed voor je portemonnee en het milieu. Denk er daarom aan om geen (vloeibaar)vet, sauzen en soepen door de gootsteen of het toilet te spoelen. Een vette koekenpan afgespoeld? Spoel na met heet water en zeepsop om vetresten goed weg te krijgen. Voorkom met een gootsteenroostertje dat kleine etensresten in de afvoer terechtkomen. Een rooster in het afvoerputje van de douche zorgt ervoor dat er geen opeenhoping van haren in je doucheafvoer komen. Spoel liever geen vochtig toiletpapier door het toilet en ben je grootgebruiker van het toiletpapier, trek dan liever tussentijds een keer door om zo niet in één keer een hele berg wc-papier door te hoeven spoelen.

Verstopping oplossen

Het lijken voor de hand liggende tips, maar let op dit zijn wel de meest voorkomende oorzaken van verstoppingen die wij tegen komen. E&B Loodgieters helpt u graag snel uit de brand mocht uw riool verstopt zijn. Met onze specialistische lekdetectie apparatuur detecteren wij snel waar de verstopping zit, zodat we gericht de verstopping kunnen oplossen.