E&B Loodgieters helpt: cv-ketel tips

Heeft u een opdracht voor ons of heeft u een vraag?

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.


Ja, ik accepteer de privacy policy.


Tips voor uw CV-ketel

De dagen worden korter en kouder. De tijd dat de verwarming hoger gaat. Wel zo fijn als u op uw ketel kunt blijven rekenen en energiekosten beperkt blijven. Deze CV ketel tips kunnen helpen om ook in de koude dagen er warmpjes bij te zitten.

Ketel vervangen

Soms is de ketel dusdanig verouderd waardoor het warmtecomfort aanzienlijk achteruit is gegaan. Ook kunt u het merken in (te) hoge energiekosten. Dan kan het verstandig zijn over te gaan op een nieuwe ketel. Dit is wel een investering, maar bij de juiste keuze, levert het u op termijn juist geld op. E&B Loodgieters kan u een advies op maat geven bij het kiezen voor een nieuwe cv-ketel.

Stookkosten besparen

Kosten besparen kan al snel door een paar eenvoudige gewoontes aan te leren. Een verwarmde ruimte is niet zomaar afgekoeld. Zet daarom de verwarming lager een uur voordat u bijvoorbeeld naar bed of de deur uit gaat. Qua comfort merkt u hier niets van, maar wel in uw portemonnee!

Slimme thermostaat

Misschien heeft u nog een oude thermostaat, waarmee u handmatig de temperatuur regelt. Maar als u kiest voor een voorgeprogrammeerde thermostaat, vergeet u nooit meer de kachel aan of uit te zetten. Zeker als u een redelijk vast weekritme heeft, kan dit veel besparing opleveren. De kachel gaat vanzelf aan bij opstaan en weer uit als u aan het werk bent. Ook tijdens vakanties kunt u het zo inregelen dat er niet onnodig wordt gestookt.

Ketel bijvullen

Check regelmatig of de cv-ketel bijgevuld dient te worden. Zeker in de herfst als de verwarmingen weer aan gaan, is de kans groot dat dit nodig is. Je kunt dit zien aan de meter op het expansievat. Deze hoort tussen de 1,5 en 2 bar aan te geven. Zo niet, dan bijvullen.

Ontluchten

Lucht in leidingen zorgen ervoor dat een cv minder goed werkt. U kunt het horen als er lucht in zit. Bij het aanzetten van de verwarming hoort u water lopen of een tikkend geluid. Dit is eenvoudig zelf op te lossen door de radiatoren te ontluchten. Dit kunt u doen met de ontluchtingskraantjes van de verwarmingen te openen. Komt u er niet uit, dan doen wij het uiteraard graag voor u.

Onderhoud & service

Een cv-ketel is een grote investering. Maar met goed onderhoud, heeft u er lang plezier van. Zorg er daarom voor dat er jaarlijks of eens per twee jaar een servicemonteur de ketel naloopt. Dit voorkomt dat sluimerende problemen voor grote kostenposten zorgen. Bovendien werkt een goed onderhouden ketel zuiniger en dat scheelt weer geld.

Comment